הרבה ציפיות היו השנה מאחד המחוזות המעניינים ביותר בליגות ב. אחרי שבשנה שעברה חווינו וצפינו ולמעשה סבלנו מרמה נמוכה וחוסר ענייין בליגה והרבה מזה היתה אשמה ההתאחדות לכדורגל ששהחליטה משום מה לקבוע עולה אחת ולבטל את משחקי הפלייאוף מה שהוציא את העוקץ מרוב משחקי הליגה וגרם לליגה בלי טעם וריח והכי חמור בלי הרבה תחרותיות. העונה חזרו משחקי הפלייאוף וגם הצבע והעניין חזרו. אם בשנים האחרונות העולה היתה קבועה מראש השנה לא כך פני הדברים. 3 קבוצות יוצרות ראש חץ מעניין מאין כמוהו מה שלא היה לנו כבר שנים בליגה.
מ.ס כפר קאסם המועמדת הבכירה לעלות וגם היחידה שהצהירה על עלייה פתחה בסערה את הליגה אבל נקלעה למשבר שהוריד אותה במעט בטבלה וסבלה מחוסר יציבות בסגל השחקנים ועמדת המאמן (3 מאמנים עד כה) אבל סיום הסיבוב היה מזהיר עם 5 נצחונות רצופים ומקום ראשון במשותף עם מחנה יהודה.
מור זאבי חוגג עם מחנה עונה גדולה. (צילום: אמיר דבי)
מחנה יהודה המוליכה למעשה היא הקבוצה היציבה ביותר בליגה. מתחילת העונה התמקמה הקבוצה בצמרת הטבלה עד שבמחזורים האחרונים של הסיבוב כבשה את המקום הראשון והוכיחה שהיא בשלה להתמודד על עליית ליגה השנה.
בקעת הירדן/אורנית הפתיעה את כולם בסיבוב ראשון מצויין שהסתיים בקול ענות חלושה. אבל אנחנו לא ממהרים להספיד את הקבוצה מהבקעה והיא תמשיך לעשות חייל בצמרת הטבלה ואולי היא זאת שתפתיע ותסיים במקום הראשון
שיפולי הצמרת מורכב מקבוצות טובות ועקשניות כמו מ.ס טירה מורשה רמת השרון והוד השרון קבוצות טובות עם שחקנים טובים שמסוגלות לנצח ביום נתון כל קבוצה בליגה אבל מטרתן העיקרית היא הפלייאוף העליון.
עומרי כהן, מכפר קאסם. (מס. 14) שמר על רמתו הגבוהה לאורך כל הסיבוב. (צילום: יניב גונן)
בטן הטבלה ממורכב מממספר קבוצות דלות אמצעים אבל קבוצות שהוכיחו הרבה אופי והרבה רצון והתלהבות בלי כסף גדול. בית"ר פתח תקווה ועוצמה חולון העולות החדשות התמקמו בשיפולי הצמרת למרות שהתחזיות בתחילת העונה לא היו יותר מהישארות בליגה וכל המחמאות לקבוצות אלו.
אור יהודה ואורטודוכסים יפו הן המאכזבות עד כה. שתי קבוצות שבשנה שעברה היו בצמרת הטבלה ובתחילת השנה הצהירו על כוונותיהן להתמודד בחלק העליון של הטבלה ,סובלות גם הן מבעיות כלכליות רבות ונטישת שחקנים סיטונית. למרות הכל עדיין יש לשתי הקבוצות סגל שחקנים טוב ומאמנים מנוסים שיכולים לקחת את קבוצתם למקומות יותר גבוהים בטבלה וגם להשתלב בפלייאוף העליון.
קריית אונו בני ג'לג'וליה וגדנע ת"א מאיישות את צמרת החלק התחתון של הטבלה וכל שאיפתן היא לשרוד בליגה ולהתחמק ממשחקי המבחן.
בתחתית הטבלה מסתמנת יריבות בין 3 הקבוצות החלשות בליגה. בית"ר ר"ג, השרון נתניה ושיכון וותיקים.
בית"ר ר"ג המאכזבת תמשיך להתבסס על שחקניה הצעירים וחסרי הנסיון ותקווה לשרוד עונה נוספת בליגה. השרון נתניה פתחה בצורה קטסטרופלית את הליגה אבל בחודש האחרון התחילה במגמת התאוששות וצברה נקודות חשובות ולמעשה התרוממה מהקבר ומשאירה לעצמה פתח משמעותי במסע ההיחלצות מהירידה.
ואילו שיכון וותיקים צברה רק 3 נקודות, החליפה שני מאמנים ואין ספור שחקנים אבל ללא הצלחה ובקצב צבירת נקודות זה היא בדרך לתואר הקבוצה הגרועה אי פעם בליגה ב. אבל כמו תמיד בשנים האחרונות איננו מספידים את הקבוצה בעלת 9 הנשמות ומחכים למסע קסם מסתורי שישאיר את הקבוצה בליגה.
ועכשיו לחלק המעניין בסיכום וזה בחירת ה 11 של הסיבוב ומאמן הסיבוב
עבדאלרחים סרסור, שוערה של כפר קאסם. היה מעל הליגה השנה. (צילום: יניב גונן)
שוער:
עבדאלרחים סרסור (מ.ס כפר קאסם)
עונה מצויינת עד כה לשוערה של כפר קאסם שמוכיח משחק אחרי משחק שיפור עצום והתקדמות מקצועית ועד כה הוא השוער הטוב ביותר בליגה
הגנה:
עדי מחפוד (בקעת הירדן) מעוז ההגנה של בקעת הירדן המפתיעה וגם מלך שערי הקבוצה עם 9 שערים. כמות מדהימה לבלם למרות שרוב השערים בכדורי עונשין מ 11
עמרי כהן (כפר קאסם)
מעוז ההגנה של כפר קאסם. הבלם הוותיק והטוב מקרין הרבה שקט ונסיון בטוענת הבכירה לעלייה ויש לו הרבה מניות בכך שלקבוצה יש את ההגנה הטובה בליגה
מור זאבי (מחנה יהודה)
עונה פנטסטית עד כה למגן המוכשר והלוחמני של מחנה יהודה. הרבה מלחמה כח ונשמה אבל גם כדורגל יש למור בתקווה לעלות ליגה יחד עם מחנה יהודה
טל טובים (מורשה)
עונה מדהימה למגן התוקף של מורשה שלא ברור מה הוא עושה בליגה ב .מגן תוקף שכבש עד כה 6 שערים חשובים לקבוצתו ועוד הרגל נטוייה.
רמי צבי, הבלם הוותיק סוחב את מחנה לליגה א'(צילום: לירן דורף)
קישור:
דורון דריי (כפר קאסם)
לב הקישור של כפר קאסם. דריי כבר עונה שלישית בכפר עושה עבודת קודש במרכז השדה וממלא כל תפקיד שנדרש על ידי מאמנו ממגן עד בלם וגם קשר שזה תפקידו המקורי
רמי צבי (מחנה יהודה)
הקשר הוותיק שבשנה שעברה עלה ליגה עם הפועל אזור מוכיח שלא נס ליחו מחזיק את מרכז השדה של מחנה יהודה ושולט באופן מוחלט בכדורי הגובה. אכן נכס גדול לפתח תקוואים
סאמח מרעב (כפר קאסם)
מרעב בן ה 22 שחזר לליגה אחרי שנה בליגה הפלסטינאית מוכיח משחק אחרי משחק שמקומו בליגות גבוהות יותר ועתידו לפניו. מלך שערי הקבוצה עם 11 שערים וגם כמה וכמה בישולים לקשר/חלוץ המצויין של כפר קאסם שגם נבחר כשחקן הסיבוב במשותף
סמח מרעב, מכפר קאסם, שחקן הסיבוב שלנו. (צילום: יניב גונן)
חי שהינו (בקעת הירדן)
שהינו הגיע השנה לבקעה מליגה א מהשקמה ופשוט פורח משחק אחרי משחק. שהינו פעלתן מאוד ומהיר ועושה הרבה צרות להגנות היריבה ולראייה כמות הפנדלים הגבוהה שקיבלו בקעת הירדן הכל תודות לשהינו.
התקפה:
ננו וקנין (מחנה יהודה)
מלך שערי הליגה עד כה עם 14 שערים והרבה הרבה נקודות שהביא במו רגליו ויכולת גבוהה מאוד בתור החלוץ הבכיר של המוליכה וגם שחקן הסיבוב במשותף ובצדק.
שהם צבריי (פתח תקווה)
עוד נציג מעיר המושבות בחצי עונה מצויינת. צברי המהיר והזריז כבש עד כה 12 שערים ולמרות שניבאו לקבוצתו מאבק על הירידה מוליך את פתח תקווה לעבר החלק העליון של הטבלה במו רגליו.
דורון דריי, קשרבלם כפר קאסם. מספר 1 השנה בכפר בכל תפקיד שתשים אותו. (צילום: יניב גונן)
מאמן הסיבוב:
כמאמן הסיבוב בחרנו פה אחד את ראבון כץ הוותיק שמאמן שנים רבות במחלקות נוער שונות ורק בשנים האחרונות חזר לקבוצות בוגרים. השנה בנה כץ יחד עם עוזרו ראובן הקטן קבוצה מצויינת ומגובשת במחנה יהודה כל זאת בתקווה אחרי שנים רבות להעלות את מחנה יהודה לליגה א
שחקן הסיבוב:
הפעם לשם שינוי בחרנו שניים. ננו וקנין ממחנה יהודה וסאמח מרעב מכפר קאסם. שני השחקנים הצעירים בוגרי מחלקות הנוער של פתח תקווה (וקנין מהפועל ומרעב ממכבי) פשוט משכמם ומעלה עד כה. גם מוליכים את קבוצתם למקומות הראשונים וגם מובילים בטבלת מלכי השערים. עתידם לפניהם וחבל שקבוצות העיר הבכירות לא דואגות לטפח כשרונות כמוהן ונותנים להם ללכת לאיבוד בליגות נמוכות. אבל שני הצעירים מוכיחים שבוע אחרי שבוע שמקומם בליגות הגבוהות ואין לנו ספק שבעתיד הקרוב הם גם יהיו שם.
ננו וקנין, ממחנה יהודה. מלך שערי הליגה. (צילום: לירן דורף)