ביום שבת חמים ונעים, אירחה הפועל ראשון לציון את קריית שמונה במחזור ה-2 של ליגת העל לנוער. ראשוניה מגיעה למשחק לאחר תיקו ללא שערים מאכזב מול העולה החדשה, הפועל ירושלים, ורוצה למחוק את הזיכרון מהמחזור הראשון של העונה ע"י ניצחון על קריית שמונה. בעונה שעברה במחזור הסיום, שתי הקבוצות הציגו משחק מהנה עם 4 שערים (2 לכל צד) וסיימו את העונה בכבוד הראוי האם השחזור יתממש? נחכה לשריקת הפתיחה.
כ-150 צופים ביניהם אוהד אחד "מטורף על קריית שמונה", שלא הפסיק לרגע לצעוק ולעודד את הקבוצה הצפונית. בעוד שרוב הצופים הגיעו עם שמשיות וחשבו שהם בחוף היום, האוהד מהצפון הרחוק הגיע על מנת לדחוף את השחקנים ועל זה מגיעות לו את כל המחמאות.
איזו דחיפה הוא נתן. (צילום: אביחי חיים)
הקהל המקומי. (צילום: אביחי חיים)
פתיחת המשחק הייתה כולה של ראשוניה. המקומיים החזיקו בכדור, הניעו מצד לצד וחיפשו את הפרצה לשער הראשון העונה.
בדקה ה- 20 ראשון מתקרבת. בלומפלד דניאל מול השער של קריית שמונה אבל הוא נוגח היישר לידיו של השוער, אילוז רום. החמצה גדולה של דניאל שיכול היה להעלות את ראשוניה ליתרון ראשון במשחק. מספר דקות לאחר מכן החל המטווח של ראשון. תומר ששונקר בועט השוער הודף פעם אחת, בלומפלד דניאל ממשיך אך השוער שוב הודף ובלמה של קריית שמונה, אחמד חאמר הרחיק את הסכנה.
בדקות אלו קריית שמונה מנסה לתקוף אך הגנת ראשוניה עומדת טוב בפני החלוצים של הצפונים. בדקה ה- 35 ההצלה של המשחק. הרמה גדולה מגיעה לראשו של אביב בנבניסטי שנוגח חזק לכיוון השער אך אחמד חאמר מציל מהקו ומונע בגופו את השער הראשון של ראשון.
ההצלה של המשחק. (צילום: אביחי חיים)
בדקה ה- 39 הלחץ השתלם. חן פיטוסי המוכשר, השתלט על הכדור הסתובב נהדר על בלמה של קריית שמונה, בעט חזק ומדויק לפינה השמאלית והכדור טס לרשת. סיבוב נפלא של פיטוסי שמראה כי יכולת יש לו ועוד איך יש לו, גול ברמה גבוהה מאוד של שחקן מוכשר מאוד.
חוגגים את הראשון, ראשוניה. (צילום: אביחי חיים)
מספר שניות לפני סיום המחצית הראשונה, מצב מצוין להגדיל את היתרון של ראשוניה, אך שוער קריית שמונה מציל את קבוצתו והשופט שורק לסיום המחצית הראשונה.
ראשון שולטת בכל חלק מרכזי במגרש ומעלימה את שחקני ק"ש שלא הגיעו היום למשחק. מאמן הנוער של ראשון, שרון מימר, צריך רק לקוות שהיכולת תמשיך ככה והניצחון הראשון בכיס שלו. לעומת זאת, עודד קוטר צריך להעיר את שחקניו על מנת לנצח כאן.
במחצית השנייה עלו שחקני ראשון אחרים לגמרי ולא במובן החיובי. בפתיחת המחצית השנייה, משה חבר יצא עקב פציעה ובמקומו נכנס שי ביטון למרכז ההגנה.
כבר בתחילת המחצית השנייה, החמצה גדולה של אחמד שנוגח מקרוב אך מעל המסגרת של שוער ראשל"צ, חן עשהאל.
בדקה ה-60 קריית שמונה משווה. אופיר מזרחי (המחליף) כובש ממרחק 20 מטרים לאותה הפינה השמאלית, ולשוער חן עשהאל אין מה לעשות אלא להוציא את הכדור מהרשת. חן צריך לבוא בטענות לשחקני ההגנה של ראשל"צ שלא סגרו כראוי את אופיר.
אופיר מזרחי בועט לשער. (צילום: אביחי חיים)
שחקני קריית שמונה מאושרים. (צילום: אביחי חיים)
בדקה ה-73 השני של קריית שמונה. כדור רוחב נפלא מגיע לחלוץ. המצוין, אופיר חיים שדוחק מקרוב וכובש. מהפך גדול ודי צפוי של קריית שמונה כי פשוט שחקני ראשון לציון, לא חזרו מחדר ההלבשה וכך זה נראה.
אופיר מזרחי חוגג. (צילום: אביחי חיים)
מעניין מי זה הנסיך החדש? (צילום: אביחי חיים)
בדקה ה-90 ראשון כמעט ומושפלת. טעות גדולה של חן עשהאל, מסתבך עם דהאן עמית שמגלגל את הכדור לעבר השער, אך למזלה של ראשל"צ הכדור חומק ליד הקורה.
שופט המשחק שרק לסיום ושלח את שחקני ראשון ובעיקר מאמנה, שרון מימר, להבין איך הם הפסידו את המשחק שהיה כבר בכיס שלהם. בשבוע הבא ראשון יוצאת למשחק חוץ קשה נגד מכבי פ"ת, קל זה לא יהיה אבל אם השחקנים יציגו את היכולת של המחצית הראשונה, חניכיו של שרון יכולים לחזור עם 3 הנקודות המלאות מפ"ת. קריית שמונה זוכה לניצחון הראשון לש העונה ומאמנה עודד קוטר יכול להתחיל לחייך.
מאמנה של ראשון לציון, שרון מימר, אמר בתגובה להפסד: "במחצית השנייה הייתי חייב לעשות חילוף ששינה קצת את המערך ההגנתי, הייתה ירידה ביכולת ולא הצלחנו לייצר משחק טוב בהמשך. ההפסד הוא לא תירוץ וגם לא החילופים, הגענו למספר מצבים ולא ניצלנו אותם במחצית הראשונה אז בסופו של דבר מפסידים את המשחק".
מימר: "ההפסד הוא לא תירוץ. וגם לא החילופים. (צילום: אביחי חיים)
מאמנה של קריית שמונה, עודד קוטר, היה מרוצה ואמר: "היינו במחצית הראשונה מאוד חלשים ואמרתי לשחקנים שלי שהמשחק עוד לא נגמר. עשינו 3 שינויים במחצית השנייה, חזרנו מהר למשחק ואני שמח שעשינו את השינוי. כל גול של אופיר או כל שחקן אחר, זה תרומה אדירה לקריית שמונה וזה הסוד של הקבוצה כי כולם צריכים להיות טובים ונצליח העונה.
קוטר: "אמרתי לשחקני שלי, שהמשחק עוד לא גמור". (צילום: אביחי חיים)
כובש הצמד, אופיר מזרחי חגג בסיום : "אני מרגיש מאוד טוב במיוחד שזה אחרי שהתגייסתי לפני חודש וחצי, אין לי כושר לשחק 90 דקות אז אנ ישמח שתרמתי לקבוצה בשבוע ושעבר וכמובן היום עם צמד.במחצית הראשונה לא הופענו בכלל, אבל אני שמח שבמחצית השנייה עלינו בטירוף, הפכנו את התוצאה וניצחנו את המשחק". על תור מלך השערים אמר: "אף אחד לא צריך לפחד, אני לא עושה תחרות עם אף אחד ואנ מסתכל אך ורק על טבלת הליגה".