אמש (ו') באיצטדיון "המושבה" בפתח תקווה, התקיים משחק מרתק במיוחד כאשר עמיב פ"ת אירחה את אזור לקרב שבסיבוב השני של העונה יכול לקבוע גורלות. אווירה די נחמדה הייתה במושבה כאשר כ-120 צופים הגיעו לעודד את שתי הקבוצות שיצאו למסע רכש העונה, והתחזקו מאוד במטרה אחת להיות בצמרת הליגה.
כמה נוח להיות הקהל במושבה. (צילום: אביחי חיים)
זהו קרב מסקרן מאוד גם על הקווים. לאחר שמאמן הפועל אזור, שי מאור, העלה את אזור לליגה א' (אשתקד) אחרי 24 שנים במשחק מרגש בפלייאוף העלייה נגד נתיבות. מן העבר השני, עומד אוהד בוזגלו שעשה עונה היסטורית עם עמישב והתמקם במקום ה-6 בצמרת הטבלה בסוף העונה שעברה. ללא ספק, ששי מאור ואוהד בוזגלו, הם שני מאמנים מוכשרים מאוד שעוד יגיעו לרמות הגבוהות בינתיים הם כאן איתנו בליגה א' ואנחנו נהנים מהם מאוד.
המשחק נפתח בלחץ אדיר של הפועל אזור. דקות ספורות אחרי שריקת הפתיחה, ההזדמנות הראשונה של אזור. אליאור וקנין הכניס כדור עומק נהדר לנתי בורוכוב, אך האחרון בעט לא טוב היישר לידיים של שוער עמישב, טום גלברט. אזור המשיכה לתקוף, השתלטו על מרכז המגרש בצורה טוטאלית והעלימו את עמישב פ"ת.
בדקה ה-22 הראשון של אזוריה. אליאור וקנין הרים כדור קרן חזק שנהדף מהגנת עמישב, היישר אל מתן לוטטי שהשתלט עליו ובעט חזק ברגל שמאל האימתנית, לפינה השמאלית ומשם הכדור התפרפר ברשת. 1-0 לאזור על עמישב ולפי שלבי המשחק, היתרון של אזור מוצדק כי עמישב פשוט לא נראית על המגרש.
מתן לוטטי חוגג את שערו הראשון העונה. (צילום: אביחי חיים)
מקבלים את החיבוק ממאיר סאלם. (צילום: אביחי חיים)
בדקה ה-34 שוב אזוריה. לוטטי מסר אל תוך רחבת ה-16 לגבע ומול גלברט בעט לפינה הימנית, אך טום יצא נהדר לעבר הכדור ואגרף אותו. 3 דקות לאחר מכן הלחץ נמשך, ברנשטיין הרים כדור מצוין מהאגף הימני, לכיוון רחבת ה-16, גבע עלה גבוה ונגח ישירות למשקוף. הזדמנות נהדרת לאזור להגדיל את התוצאה אך גבע מפספס במעט את השער. שופט המשחק שורק לסיום המחצית הראשונה ושולח את שתי הקבוצות להירגע.
גבע לא מאמין שהכדור לא נכנס. (צילום: אביחי חיים)
אוהד בוזגלו צריך להעיר את שחקניו, כי נכון למחצית הראשונה הם לא מזכירים אפילו במעט את עמישב שהתרגלנו לראות במשחקי האימון הרבים שהיו לה. איפה הלחימה? איפה התשוקה? איפה האהבה למשחק? פשוט חושך. קבוצתו של שי מאור נראית מצוין במחצית הראשונה, כל שחקן יודע את מיקומו, על מי הוא צריך לחפות, איך יוצאים להתקפה מסודרת ונראה שבאזור השנה יש קבוצה חזקה מאוד.
בוזגלו ומאור, הרביצו תורה בשחקניהם. (צילום: אביחי חיים)
המחצית השנייה יצאה לדרך, ועמישב מתחילה להראות סימני חיים. בדקה ה-48 אסי בוזגלו פרץ מהאגף השמאלי אך במקום לחפש את חבריו ולהבקיע את השער הראשון העונה לעמישב, העדיף לבעוט בעיטה סתמית לפינה הקרובה שלא עשתה בעיות מיוחדות לשוער אזור, דורון רוזניקוביץ.
בדקה ה-52 פנדל במושבה. אליאור וקנין הרים כדור בתוך הרחבה, אבל הכדור פגע בידו של בלם עמישב, עומרי נווה והשופט החליט על פנדל לאזור. גבע לקח את האחריות, בעט לפינה הימנית, והכדור ברשת. בעוד שכולם מאושרים שופט המשחק החליט לבטל את השער ולבצע בעיטה חוזרה, בטענה שנכנסו שחקנים של עמישב אל תוך רחבת ה-16. זוהי החלטה בהחלט משונה, כי החוקה אומרת שאם שחקני הקבוצה הבועטת נכנסים לרחבה אז מגיע פנדל חוזר. כמובן הבעיטה החוזרת של גבע הלכה היישר לידיו של גלברט שזינק לפינה הנכונה ועצר את הכדור.
השופט מרגיע את אסי בוזגלו. (צילום: אביחי חיים)
בדקה ה-60 הפיאסקו נמשך. ברנשטיין עצר את אהרוני בספק עבירה במרכז המגרש, השופט הראה לברנשטיין את הצהוב השני ואת הדרך למלתחות הנעימות במושבה. אזור נמצאת כרגע ב-10 שחקני שדה, ועמישב יכולה להתחיל להריח את הקאמבק.
בדקה ה-63 עמישב כמעט ומשווה. רביד אשר פורץ על האגף השמאלי, מוציא כדור רוחב נפלא היישר לראשו של אלמוג בוזגלו הכישרוני אך נוגח מעל המשקוף. הלחץ נמשך ו3 דקות בלבד לאחר ההחמצה אסי בוזגלו הכניס כדור רוחב לעברו של אשר רביד שדחק מקרוב אך הכדור פגע בקורה השמאלית והחוצה. בוזגלו לא מאמין שזה קורה לו.
טום גלברט, לא שמר על שער נקי. (צילום: אביחי חיים)
בדקה ה-70 הרחקה שנייה במשחק. שופט המשחק איבד שליטה על המשחק או על עצמו תחליטו מה שתחליטו, והוציא כרטיס אדום לעברו של אהרוני בטענה לעבירה גסה ומכוערת על יחיאל זכריה. שתי הקבוצות נשארו ב- 10 שחקנים 20 דקות לסיום המשחק.
משחק קשוח היה. (צילום: אביחי חיים)
עד לסיום המשחק עמישב ניסתה להשוות בכל הכוח, אך ההגנה של אזור עמדה איתנה ויציבה בפני ההתקפות הרבות של עמישב.
המשחק הראשון של העונה שכל כך ציפינו לו, כל כך הרבה חיכינו לו, הקרב ראש בראש בין אוהד בוזגלו לשי מאור, הסתיים ב1-0 קטן לאזוריה שיכולה לחגוג את הניצחון הראשון של העונה ולהתחיל להתכונן "למשחק המדובר": אזור – יפו זה יהיה מרתק!. לעומת אזור, הקבוצה המושקעת של "הבוזגלואים", צריכה עדיין להתחבר ולהציג כדורגל הרבה יותר טוב אם היא רוצה להוות יריב למועמדות לעלייה. לאוהד יש הרבה עבודה, כי מעמישב אנחנו מצפים להרבה יותר.