משחקי שישי בליגה א׳ דרום: ירושלים ומלאכי ממשיכות להרשים, רמת השרון עם ניצחון בכורה
המחזור השלישי נמשך עם ניצחון חשוב לרמת השרון על מרמורק, מהפך של מ.כ ירושלים בדרבי, שלישייה מאוחרת של קריית מלאכי מול אזור, בעוד יבנה והרצליה נפרדו ללא שערים ואשדוד ובית שמש חלקו נקודות בדרמה.
הפועל מרמורק – הפועל רמת השרון 1:0
רמת השרון סוף סוף יכולה לחייך. אחרי שתי תוצאות תיקו בשני המחזורים הראשונים, הקבוצה השיגה את ניצחון הבכורה שלה העונה עם 0:1 קטן וחשוב בחוץ על הפועל מרמורק.
צילום:סהר בראל. שחקני מרמורק לפני המשחק
את השער היחיד במשחק כבש ריף מסיקה בדקה ה־45, ממש לפני הירידה להפסקה, והשער הזה הספיק לרמת השרון כדי לצאת עם שלוש הנקודות. במהלך השבוע מונה משה סבג למנהל המקצועי, ובמועדון יקוו שהניצחון הזה מסמן התחלה של שינוי ומומנטום חיובי.
אין ספק שזה עזר כבר בטווח זמן הקצר עם נצחון חשוב בחוץ. מנגד, מרמורק רושמת הפסד שני ברציפות אחרי שפתחה את העונה בניצחון, והיא תצטרך להשתפר במחזורים הקרובים כדי לחזור למסלול צבירת הנקודות.
צילום:סהר בראל.
א.ס. נורדיה ירושלים – מ.כ ירושלים 3:1
הדרבי הירושלמי סיפק מהפך יפה של מ.כ ירושלים, שלא נבהלה מפיגור מוקדם ורשמה ניצחון שני העונה. נורדיה עלתה ל־0:1 בדקה ה־18 משער של רותם אורי גפני, אבל ירושלים ידעה להגיב עוד לפני המחצית.
רועי פדידה השווה בדקה ה־41 וקבע 1:1. בתחילת המחצית השנייה דניאל גרץ הורחק בכרטיס אדום בדקה ה־47, ומ.כ ירושלים לא התרגשה והמשיכה לשחק את המשחק שלה ובן מיזן השלים את המהפך בדקה ה־49, ובדקה ה־61 כבש פעם נוספת, השלים צמד וקבע 1:3.
מ.כ ירושלים ממשיכה בפתיחת העונה הטובה שלה עם שני ניצחונות ותיקו בשלושת המחזורים הראשונים. מנגד, נורדיה נמצאת כבר בבעיה לאחר שנותרה ללא נקודות גם בתום המחזור השלישי, והיא תצטרך למצוא פתרונות במהירות כדי לא להסתבך כבר בשלב מוקדם של העונה.
מכבי עירוני אשדוד – עירוני בית שמש 2:2
משחק דרמטי בין שתי קבוצות שעדיין מחפשות ניצחון ראשון העונה. אשדוד הייתה זו שעלתה פעמיים ליתרון, אבל בית שמש ידעה לחזור בכל פעם ולחלץ נקודה.
ניראל מחפוד העלה את אשדוד ליתרון כבר בדקה ה־9, אך טל איילה השווה בפנדל בדקה ה־25. במחצית השנייה יקיר זילברמן החזיר את אשדוד ליתרון בדקה ה־68, וכשהמארחת כבר הרגישה שהניצחון הראשון קרוב, הגיע דן עזריה בדקה ה־93 וקבע 2:2 דרמטי. שתי הקבוצות עדיין ללא ניצחון, ואם הן רוצות להתרחק מהחלק התחתון הן יצטרכו להשתפר בהמשך.
מכבי יבנה – הפועל הרצליה 0:0
מכבי יבנה שוב איבדה נקודות, הפעם בתיקו מאופס בבית מול הפועל הרצליה. יבנה, שפתחה את העונה עם ניצחון משכנע, סופרת מאז הפסד ותיקו ותצטרך להציג יותר בחלק ההתקפי כדי לנצח משחקים מהסוג הזה, במיוחד לאור השאיפות הגבוהות של המועדון.
מנגד, הפועל הרצליה ממשיכה בפתיחת העונה החיובית שלה. אחרי שני ניצחונות בשני המחזורים הראשונים וניצחון נוסף בגביע המדינה באמצע השבוע, הקבוצה הוסיפה נקודה במשחק חוץ לא פשוט ונשארה ללא הפסד בליגה.
מכבי קריית מלאכי – הפועל אזור 0:3
קריית מלאכי ממשיכה להיראות מצוין ורשמה ניצחון שני העונה, אבל הפעם היא הייתה צריכה לחכות עד לדקות האחרונות כדי לפרוץ את הסכר.
בדקה ה־79 יובל חליבה דייק מהנקודה הלבנה והעלה את מלאכי ליתרון. בדקה ה־90 הגיע שי מושל עם שער יפהפה שקבע 0:2, ובתוספת הזמן הגיע הסיפור של המשחק: רותם פיומי נכנס כמחליף, וכעבור כעשר שניות בלבד מצא את הרשת וכבש את השלישי.
קריית מלאכי עם פתיחת עונה מצוינת של שני ניצחונות ותיקו, ונראית מחוברת ובטוחה בעצמה. הפועל אזור, לעומת זאת, תצטרך להתחיל לאסוף נקודות גם במשחקי החוץ ולא להסתמך רק על הבית.
נצחון בכורה בליגה לרמת השרון