אם הליגה הארצית תחזור: רק שתי קבוצות ינשרו מליגה א’

בהתאחדות לכדורגל ידונו מחר במבנה הליגות לעונות הקרובות. במוקד: החזרת הליגה הארצית כבר בעונת 2027/28, שינוי במבנה ליגה א’ וליגה ב’, וירידה של שתי קבוצות בלבד לליגה ב’ במסגרת ההיערכות לרפורמה

  • על ידי: עידן לביא
  • 29-06-2026
  • 11:40

בהתאחדות לכדורגל ממשיכים לבחון את מבנה הליגות לקראת עונת 2027/28, כאשר אחד הנושאים המרכזיים שעל הפרק הוא החזרתה של הליגה הארצית לאחר שנים רבות. אם התוכנית תאושר, הליגה הארצית תהפוך לליגה השלישית בישראל, כשמתחתיה תפעל ליגה א’ וממנה יעפילו הקבוצות.

בנוסף, בהתאחדות בוחנים את גובה תקציב המינימום שיידרש מהמועדונים שיבקשו להשתתף בליגה הארצית. התקציב, שעומד כיום על כ-2.25 מיליון שקלים, עשוי להשתנות בהתאם להחלטת ההנהלה. קבוצה שלא תעמוד בדרישות התקציב לא תקבל את הזכות להשתתף בליגה הארצית, גם אם השיגה את הכרטיס על כר הדשא, והזכות תועבר לקבוצה הבאה בפלייאוף העליון שתעמוד בתנאים.

ומה יקרה עם הקבוצות שלא יצליחו להעפיל דרך הפלייאוף? על פי המתווה הנבחן, קבוצות שיסיימו במקומות השני, השלישי, הרביעי והחמישי בכל אחד ממחוזות ליגה א’ יקבלו כרטיס אוטומטי לליגה הארצית. המשמעות היא שהמאבק בצמרת לא יסתכם רק בעלייה לליגה הלאומית, אלא גם על הזכות להשתלב בליגה הארצית החדשה, כאשר ההפרדה בין הקבוצות הצפוניות לדרומיות צפויה ליצור מאבק צמוד במיוחד עד לסיום העונה

במידה שהתוכנית תאושר, רק שתי קבוצות ירדו מליגה א’ 2 קבוצות מכל מחוז וזאת כחלק מהיערכות למעבר למבנה החדש של הליגה הארצית. במקביל, ליגה ב’ צפויה לעבור למבנה של ארבעה מחוזות, כחלק מהרפורמה הרחבה שמתכננת ההתאחדות לקראת פתיחת עונת 2027/28.

ההתאחדות לכדורגל בישראל

הוסף תגובה
תגובות