- דודו חלף (צחי 29-06-2025, 11:13)דודו חלף אתה מאמן גדול
- אחלה כתבת שיווק רק שאין לך הצלחות בכל קבוצה שהיית (מאמן חלש 29-06-2025, 12:29)
- סלים דוברה (סלים דוברה 29-06-2025, 14:43)מס 1 גלגןלוה
אחרי קריירה ארוכה במהלכה אימן בכל הליגות הנמוכות ובמחלקות נוער רבות, דודו חלף נחשב לאיש של משימות מיוחדות. "עברתי הרבה מועדונים קטנים עם בעיות כספיות וניהול וידעתי להתמודד עם הכל", הוא מעיד על עצמו, "אומרים עליי שאני שייע (פייגנבאום) של הליגות הנמוכות ואני לוקח את זה כמחמאה".
כיצד אתה מגדיר את עצמך?
"הייתי רוצה שיזכרו שאני יודע לבנות קבוצות בתקציבים מאוד נמוכים אבל גם גדולים כמו בטייבה. שם הכל התפרק בגלל תקציב. אתן לך דוגמא לא רחוקה. כשבגעתי לאמן את הכח עמידר ר"ג, הקבוצה הייתה עם מינוס 7 נקודות, ללא תנאים וללא מגרש ביתי. התחננתי לשחקנים שעזבו, לחזור. בנינו אמון וחדר הלבשה מהיסוד והקבוצה התחילה להאמין. לבסוף היא עשתה משהו מטורף ונשארה בפנדלים דרך הפלייאוף. לאחר אותה עונה נשארתי ורציתי לבנות קבוצה כמו שאני רוצה, אבל לא היה תקציב והכל הלך רע, אז עזבתי מיוזמתי בגלל שראיתי שההנהלה לא תיתן לי גיבוי. הלכתי כמו גבר כדי לא לעשות נזק וחזרתי והשארתי שוב את הקבוצה דרך הפלייאוף בסוף אותה עונה".
עשיתם עונה גדולה בג'לג'וליה, איך אתה מסכם אותה?
"הגעתי לג'לג'וליה בליגה ג' מתוך בחירה. קרוב לבית וגם לעשות משהו שונה ומאתגר. בחלק מהעונה מאוד נהנתי ובחלק אחר היה קשה בעיקר בגלל התנאים שלמעשה לא היו. שאני אומר לא היו, צריך להבין מה זה להתאמן במגרש סינטטי באורך 25 מטר, ללמד עליו עמידה או מערך טקטי, סגירות ועוד יסודות. למעט מספר אימונים במגרש תקני, השחקנים בקושי ידעו איך לעמוד ולאן לרוץ. בנוסף הייתי צריך לדרוש מהם סדר, משמעת ומחויבות ולאתגר אותם מקצועית. ידעתי שבעבודה קשה כמו שאני יודע ואמונה אני אעשה עונה הרבה יותר טובה ממה שציפו בהנהלה ובכפר. גם בתנאים כאלה גרועים, העונה עלתה על כל דימיון כולל פלייאוף סוחף מטורף אם המון אמוציות. אם היית כותב ספר על זה, הוא היה נמכר בשניה".
איך עשית את זה?
"את ג'לג'וליה אזכור רק לטובה. יש שם אנשים נפלאים ולא אציין שמות, בהנהלה כדי שלא יפגעו. אציין את הקהל המטורף והפוטנציאל של הכפר הזה ואת הליווי שקיבלנו מראש המועצה הנהדר. לא אשכח את השחקנים התותחים, גברים אחד אחד. נהניתי מאד לעבוד איתם והיינו ביחסים מעולים עד השניה האחרונה .למרות שהיו גם תקריות לא נעימות וויכוחים לעיתים, ידענו לצלוח יחד גם את הבעיות".
מה הכיוון לעונה הבאה? אתה נשאר בג'לג'וליה או מחפש אתגר חדש?
"סיימתי בג'לג'ליה וסגרתי בבית"ר פ"ת מועדון שאימנתי בעבר ואני חושב שהוא מקום טוב שמעריך ונותן לי את התנאים להצליח. כדורגל זה החיידק של החיים עבורי. אהבה שאי אפשר לנתק אותה ממני. כל עוד יש לי דחף לעמוד על הקווים ויש בי את הרצון, אשאר עם המון אנרגיות ואהבה למשחק".
מילה לסיום?
"מקווה שהסיוט של החטופים יסתיים ושהם יחזרו כבר. שהמלחמות יגמרו ושהמדינה שלנו תחזור לשפיות ושגרת החיים. שנתעסק רק בכדורגל, אמן".
האיש למשימות מיוחדות. דוד "פייגנבאום" חלף