"האוטוריטה שלי אולי לא מתאימה לכל מועדון"

כך אמר אורי קרגולה מאמנה המצליח של שמשון ת"א בעונה החולפת. למרות שהצליח להרים את הקבוצה ולהוליך אותה מירכתי הטבלה לעבר עונה רגועה שוקטה היא לא ימשיך שם. האם זה בגלל שהנהלת הקבוצה רוצה מאמן "נוח", כזה שאפשר להשפיע עליו? מה זה יאמר על המאמן הבא של הקבוצה?

  • על ידי: אוהד רון
  • 04-06-2025
  • 14:20

אחרי פתיחת עונה נוראית וחילופים של שני מאמנים (נמרוד קוסטיקה ואלי כהן), שמשון ת"א סיימה עונה טובה מבחינתה. כזכור, במחזור ה-11 הקבוצה היתה עם 7 נקודות ומוקמה במקום המוביל לליגה ב'. לפני פגרת השזרוע בנובמבר הוחתם אורי קרגולה שהוליך את הקבוצה למקום העשירי, הרחק ממאבקי התחתית. למרות זאת עושה רושם כי המאמן לא ימשיך עונה נוספת. אגב, זהו סוג של תסריט חוזר עבורו של קרגולה. גם בעונה שעברה הוא הגיע באמצע העונה להציל את עירוני אשדוד, הצליח במשימה אך לא המשיך.

 

ואנחנו שואלים למה? בגלל שקרגולה נחשב למאמן דעתן שלא נותן לאף אחד לקבוע לו? שאלנו את קרגולה על כך והוא כמובן הכחיש אבל הסכים לענות.

 

אורי, לקחת קבוצה עם 7 נקודות ב-11 משחקים, במקום ממנו יורדים ליגה, והצלחת בגדול להשאיר אותה בליגה.

"אני עובד בקונספט מסויים והאוטוריטה שלי ברורה. לפעמים להנהלות זה לא מתאים. זו זכותן. אני אמשיך לעבוד בדרך שלי, שאני מאמין בה. ברוך השם מבחינה סטטיסטית, הדרך לא איכזבה".

 

זה בדיוק העניין, אתה מגיע למקום כמו שמשון, ואשדוד לפני כן, מציל מירידה ולא ממשיך. אנשים אומרים שהנהלות רוצות לקבוע לך ואתה לא מסכים.

"אני בדרך שלי רואה לנגד עיני את הצלחת המועדון ואמשיך ללכת בדרך זו. אין לי מטרה אישית. וברגע שאני ממונה, אני עושה הכל להצליח ולא מדבר על קבוצה כזאת או אחרת. הנהלות אולי רוצות להשפיע על החלטות שלי ואני לא מוכן".

 

בדיעבד, אתה רואה מאמנים שממשיכים לעוד עונה, מקשיבים כנראה  לתכתיבים של הנהלה והם לא מצליחים כמוך. מצד שני, עם כל ההצלחה שלך, לא מחתימים אותך לעוד חמש שנים באותה קבוצה. אולי ההתנהלות שלך לא נכונה והגיע הזמן להתכופף קצת?
:"כפי שאמרתי, יש לי אופי מסוים וסגנון אימון מסוים שאמשיך לשמור עליו. לא מאמין שבאוניה צריך עשרה קברניטים. צריך רק אחד".

 

עשית עונות נהדרות במכבי יפו, אולי צריך לחפש לך קבוצה ששואפת גבוה?

"ישנן כמה קבוצות שאימנתי לאחרונה שכן שואפות גבוה, אבל לא המשכתי מסיבות שלהן. אני לא נותן להיכנס לאוטוריטה שלי יש הנהלות שמקבלות ויש כאלה שלא. הכל טוב" 

אוטוריטה של מתאימה לכל מועדון. קרגולה (צילום: ירון קליין)

הוסף תגובה
תגובות
  1. קרגולה (אוהד 04-06-2025, 17:41)
    גבר שהגברים !! מאמן מצויין שלא נותן לכל הבלנדרים להתערב שאפו !!
  2. אורן ועובדיה עשו לו קטע כי הוא לא זורם עם חירבושים המבין יבין (המאמן , אישיות מדהימה וגבר הגון וצנוע השחקנים מאוד מעריכים ואוהבים אותו 04-06-2025, 22:07)
    קרגולה אתה המאמן הכי טטב בליגה
  3. הצפןנית (חתיך קרגולה 04-06-2025, 22:10)
    אין עליו
  4. היה איזה משהו עם ההנהלה בגלל שקרגולה השעה שחקן (שחקן שמשון. המאמן הכי טוב שהיה לי 05-06-2025, 07:05)
    מאמן מעולה, תודה אורי על הכל
  5. קבוצות לא רוצות אותו (דני 05-06-2025, 08:24)
    ‏בגלל שאצלו אין לתת משחקים ואין להתערב לו במקצוע
  6. כתבה מדוייקת הכי אמיץ שהכרתי ויש לו מילה (קרגולה לא רואה אף אחד ממטר חחח 05-06-2025, 08:52)
  7. ‏גבר עם ביצים (דימה 05-06-2025, 10:52)
    ‏זה מה שהיה לך באשדוד זרקת שחקנים והנהלה התחננו אליך להחזיר אותם ולא ספרת אותם אורי מיספר 1 בפור בליגה א
  8. להנהלות לא נוח בגלל שלא עושה קומבינות ושטיות (מאמן עם דרך טובה וחינוכית משמעת אצלו הדבר הראשון 05-06-2025, 13:38)
    אוהבים אותך
  9. תגובות מספר 2 4 6 8 (אלי 05-06-2025, 15:43)
    אתה אותו בן אדם סוכן עם משקפיים
  10. בוא אלינו (אמיר 05-06-2025, 16:09)
    בוא לעירוני אשדוד
  11. אוהבים אותך קרגולה קר קרגולה (קרגולה המלך 06-06-2025, 18:28)