כשהדרמה בליגה א' דרום הסתיימה, כל העיניים יהיו נשואות במחזורים הקרובים לעבר תחתית הליגה הלאומית שם התנהל קרב אדיר נגד הירידה בין שלוש מהקבוצות הצפוניות של הליגה: הפועל נוף הגליל, הפועל עפולה והפועל אום אלפאחם. מעליהן צופה מכבי יפו בתקווה לא ליפול לשם.
שני משחקים מרכזיים נערכו היום (שישי), מפגשים ישירים בין נועלת הטבלה (הפועל אום אל פאחם) לזו שמעליה (הפועל עפולה) ובין המדורגת 14 (נוף הגליל לזו שמעליה (מכבי יפו).
נוף הגליל שערב המחזור הקדימה את עפולה ב-5 נקודות ופיגרה אחרי יפו ב-6 נקודות ידעה כי רק ניצחון ישאיר אותה בתמונת ההיחלצות. היא פתחה את המשחק היטב ובדקה ה-25 זכתה בפנדל אך הבלם הוותיק, יבגני ברקמן החטיא בשלומיאליות. למרות זאת, נוף הגליל עלתה ליתרון בדקה ה-55 משער של דולב אזולאי.
יפו לחצה ללא הרף בדקות הסיום ובדקה ה-97 זכתה בכדור קרן אותו נגח אותו בקרמן לשערו הוא, קבע 1:1 ושלח את קבוצתו למשחק העונה מבחינתה בשבוע הבא נגד עפולה וזאת במקום שנוף הגליל תתקרב כדי 3 נקודות למכבי יפו.
הפועל עפולה עשתה את הדבר ההפוך ונחלצה מפיגור כדי לנצח את הפועל אום אל פאחם, להוריד אותה מעשית לליגה א' ולמצוא את עצמה רק 3 נקודות מנוף הגליל ערב המשחק בינהן.
הפועל אום אל פאחם דווקא עלתה ליתרון בדקה ה-11 כשאור דסה כבש. עפולה איזנה בדקה ה-50 ע"י רז כהן אולם בהתקפה הנגד של אום אל פאחם היה זה עידן גולן שבשער נדיר החזיר לה את היתרון.
עפולה לא נשברה ובדקה ה-63 השווה אדר אזרואל ואילו 9 דקות מאוחר יותר היה זה אחמד חלאילה שהשלים את המהפך שהחזיק עד לסיום.
אמנם הפער בין נוף הגליל לאום אל פאחם עומד על 9 נקודות, אולם הפרש השערים של האחרונה גרוע בהרבה (32-) מזה של נוף הגליל (17-) ולא נראה סביר שהיא תנצח בשלושת המשחקי שנותרו לה עד סוף העונה ונוף הגליל תפסיד את כולם.
ירדו מעשית. שחקני אום אל פאחם בימים יפים יותר (חג'אג' רחאל)