"שוד לאור היום".

אחת הסנסציות הגדולות של העונה נרשמה בסוף השבוע, במשחק בין הפועל אזור לבין גדנ"ע יהודה, במסגרת המחזור הרביעי של ליגה ב' דרום א'. אזור הצליחה לעלות ליתרון מול בונקר של המארחים, אך התל-אביבים כבשו פעמיים, ניצחו 1:2, וחלפו על פני אזור בדרך לצמרת.

  • על ידי: מערכת "גולר"
  • 16-10-2011
  • 14:40

הפועל אזור שהשקיעה הרבה כסף בתחילת העונה, הרכיבה סוללת שחקנים שלא היתה מביישת קבוצה בליגה א'. אזור נתקלה בסופ"ש האחרון ביריבה צנועה, שהציגה מולה עמידה נכונה טקטית על המגרש (או במילים אחרות - בונקר צפוף).

 

את המשחק אפשר לחלק לשניים: 70 הדקות הראשונות, בהן אזור ממש ישבה על גדנ"ע יהודה, כבשה שער והגיעה לאינספור מצבים נוספים, שמיותר לתאר מכיוון שכל מצב יותר קורץ מקודמו, ו-20 הדקות האחרונות, בהן חלה התפנית בתוצאה. הפועל אזור שיחקה מעולה, אבל אם להסתמך על המשחק האחרון -עושה רושם שיש להם בעיה ברגל המסיימת. כל אחד משחקני החלק ההתקפי של אזור הגיע למצבים במשחק: שלושה מצבים לדודו ביטון, מצבים נוספים לאורן סממה ואלירן מגול, ואפילו הקשר תומר עיני שלח מספר כדורים מסוכנים מחוץ לרחבת ה-16.

 

ב-70 הדקות הראשונות, כל היוזמה הייתה ברגליים של אזור. (צילום: גיא חזקיהו)


השער של אזור הגיע בדקה ה-43, לאחר הכשלה על אורן סממה, שהיה פעיל מאוד במשחק. אלירן מגול ניגש לכדור, ושלח עוד אחד מאותם כדורים נייחים טיפוסיים שלו, שרואה רק רשת, 0:1 לאזור, שבהחלט שיקף את המשחק החד-צדדי באותן הדקות.

 

אלירן מגול נבלם על ידי הגנת הגדנ"ע. פעם אחת זה גם נכנס, מהבעיטה החופשית. (צילום: גיא חזקיהו)

בדקה ה-70, גיא מזרחי, מגן הגדנ"ע, הרים כדור מצד שמאל לתוך הרחבה, ומאיר דרעי דחק מקרוב פנימה – 1:1 וחגיגה גדולה של שחקני הקבוצה המקומית.

 

ויליאם פאנוס מגדנ"ע ת"א מול דודו ביטון האזורי. (צילום: גיא חזקיהו)

 

בעקבות שער השיוויון, אזור הכניסה למגרש עוד שני חלוצים, שחברו לחולייה קדמית שהרוכבה מלא פחות מארבעה חלוצים, על מנת להביא הכרעה.

 

בדקות האחרונות, גדנ"ע תל אביב נאבקה כדי לא לספוג מול התקפה מעובה של אזור. (צילום: גיא חזקיהו)

 

עם זאת, דווקא גדנ"ע הצליחה להשיג הכרעה בדקה ה-91. האורחים יצאו למתפרצת קטלנית, תומר אבו חצירא, החלוץ של גדנ"ע, הוציא כדור באלכסון לעבר השער מפינת ה-16, ואוריאל נוריאל, הקשר שהגיע מהנוער של מכבי יפו, ניצל טעות קשה של מגן אזור, אלעד קייזר, ושוערו דורון רוזונקוביץ, כדי לדחוק את הכדור פנימה ולקבוע 1:2 גדול לגדנ"ע.

 

כך הסתיים לו המשחק התפתח בצורה מפתיעה, כאשר גדנ"ע הקטנה (שכבר התמקמה במקום הראשון בטבלה, הודות לניצחון האחרון) ניצחה את הפועל אזור החזקה, שכבר יצרה לעצמה מוניטין כקבוצה שתסיים במקום השני, ולא משנה מה היא תעשה או את מי היא תחתים. למרות זאת, דווקא העונה עושה רושם שמקבלי ההחלטות באזור עשו עבודה יסודית ומחושבת היטב ובנו קבוצה לתפארת, מה שמגדיל את הסנסציה הגדולה של סוף השבוע.


תגובות בסיום המשחק:

 

מאיר דרעי, כובש השער הראשון לטובת גדנ"ע ת"א: "שדדנו אותם. אני אפילו אמרתי לשי מאור , מאמן אזור, שלא הגיע לנו לנצח, אבל זה היפה בכדורגל, שגם שלא הגיע לנו לנצח ידענו לנצח. אני שמח מאוד שניצחנו, ואני עוד יותר שמח שהסתגלנו לליגה יפה. אנחנו מקום ראשון, מי היה מאמין לפני חודש?"

מאמן גדנ"ע ת"א, משה  שפירא: "בסה"כ ניצחנו את אזור. אומנם אזור קבוצה מעולה, אולי הקבוצה הכי טובה בליגה, אבל אני לא חושב שעשינו משהו גדול. בסה"כ עברו ארבעה מחזורים העונה, ואני שמח שגיבשנו קבוצה טובה, אבל זאת רק תחילת העונה. הייתה אווירה טובה, מעל 500 איש, היה כיף והלוואי שנמשיך ככה".

 

גדנ"ע ת"א כבר במקום הראשון, ומקווים להמשיך בקצב הזה גם בהמשך העונה. (צילום: גיא חזקיהו)

מן העבר השני, מאמן אזור, שי מאור, נשמע מאוכזב: " היום היה שוד לאור יום. המשחק היה צריך להיגמר כתבוסה לטובתנו, עד הדקה ה-30 היה צריך להיות 0:5 לטובתנו, ובפועל, הם עקצו אותנו פעמיים. משחק כזה חד-צדדי לא ראיתי הרבה זמן היינו מצויינים ופשוט לא תירגמנו את זה לשערים. אני יודע שזאת רק תחילת הדרך, נפיק לקחים ונקווה שההפסד הזה ייקח אותנו למקומות נכונים".
 

הוסף תגובה
תגובות