עם השנים כפר קאסם יצרה לעצמה מוניטין של מועדון הידוע בהכנסת האורחים שלו, ובכבוד שהוא מעניק לשחקני עבר. שחקני רכש מעידים כי הם נהנים לשחק שם, הרבה בזכות הכבוד הרב לו הם זוכים מאנשי הכפר ומהעומדים בראשה, עיסווי פריג וראמזי היו"ר של הקבוצה. בשנה שעברה היו אלה מאור קדוש ואייל שטרית, והשנה היה זה תורו של אוהד רון לזכות לכבוד, כאשר במחווה מרגשת וראויה להערכה, המועדון העניק לחלוץ (שעבר לאחרונה למחנה יהודה) זר פרחים, לקול תשואות הקהל.
אוהד רון מקבל את זר הפרחים מכפר קאסם לפני פתיחת המשחק.
וגם כדורגל היה לנו בכפר קאסם. המארחת, שפתחה לא טוב את העונה עם הפסד לאורתודוכסים מיפו 0:1, הגיעה נחושה למשחק, ופתחה בסערה. מן העבר השני, מחנה יהודה, שניצחה במחזור הראשון ויומיים לאחר מכן ניצחה גם בגביע את אותה אורתודוכסים יפו, הייתה שאננה משהו, ולא נראת כמו אותה קבוצה שניצחה פעמיים תוך שבוע.
בדקה ה-10 נור סרור קיבל כדור גדול מדורון דריי (שחקן שלא ברור מה עושה בליגות הללו- ושווה לפחות ליגה לאומית(, שמול רן אליאס גילגל את הכדור החוצה.
שוער כפר קאסם, עבדלרחים סרסור, שולח עוד כדור להתקפה.
בדקה ה-25 מחנה יצאה להתקפה משלה. חלוץ מחנה, אבשה, איבד את הכדור, כפר קאסם התקדמה לעבר שערה של מחנה והכדור הגיע לחלוץ הכפר, שהכניס עוד כדור עומק לנור סרסור, שמספק נבדל הגיע שוב לאחד על אחד מול רן אליאס שוער מחנה, אך הפעם גילגל פנימה, 0:1 לכפר.
דקה 28: דורון דריי הכניס כדור לאבו עלי, שמול שוער מחנה החמיץ הזדמנות גדולה.
דקה 35: התקפה של הכפר, כאשר אבו עלי נשלח לכדור עומק, רן אליאס יצא אליו, אבו עלי החזיר לאחור והכדור הגיע לאיאד טהה, שהקפיץ באלגנטיות לשער חשוף. שער יפה לקשר הצעיר, 0:2 לכפר קאסם.
כפר קאסם יצאה מוכנה יותר מחדרי ההלבשה, ועלתה ליתרון כפול.
כעבור דקה, בדקה ה-36 שלומי דוד, מאמנה של מחנה יהודה, ביצע חילוף מוקדם ונכון בהגנת מחנה, לאחר שחלוצי הכפר הגיעו למצב אחר מצב, והחליף את הרצל לוי, בלם מחנה, בבלם הצעיר סתיו. החילוף עצר את התקפות הכפר וההגנה של האורחים החלה להתגבש, כך שעד לסיום המחצית התוצאה נשמרה – 0:2 לכפר קאסם.
את צעקות מאמן מחנה שמעו כל יושבי האצטדיון בטירה, ובפתיחת המחצית השנייה התברר כי הצעקות עשו את שלהן. בדקה ה-46 מחנה חזרה למשחק עם שער מהיר של דוד אבשלום שדחק מקרוב פנימה, 1:2.
דוד אבשלום (מספר 7) הצליח להחזיר את מחנה יהודה למשחק עם שער מצמק.
מחנה המשיכה לנסות בכל כוחה לחזור למשחק. בדקה ה-52 תומר שפט הרים כדור לרחבה, אוהד רון נגע בכדור והצליח להסיטו לשער, אבל שוער הכפר, עבר אל רחמן, היה במקום. מזל גדול לכפר.
אוהד רון (14). כמעט וכבש במפגש מול האקסית.
בדקה ה-60 תומר שפט נתן קטנה לאחד משחקני כפר קאסם, ושחקן הכפר, בתגובה מפוקפקת, גרם לשופט להרחיק את שפט. למרות ההרחקה, מחנה לא וויתרה, יצאה למספר התקפות ולחצה על שער הכפר. אבל כפר קאסם יצאה למתפרצות, שבאחת מהן נור סרסור ואבו עלי החליפו מסירות ומצאו את חלוץ הכפר, אחמד סרסור, שכבש מקרוב, 1:3 לכפר קאסם.
בדקה ה-75 נשרק פנדל לטובת מחנה, לאחר הכשלה של דוד אבשלום ברחבה. את הכדור לקח סהר טוינה, שבעט לפינה וצימק, רק 2:3 לכפר קאסם.
למרות הנחיתות המספרית, מחנה יהודה הצליחה לצמק לפיגור של שער אחד בלבד.
למרות השער המצמק, כפר קאסם לא נלחצה והצליחה לכבוש שער נוסף. בעוד מתפרצת, חיברו המארחים מספר מסירות בין לית סרסור והחלוץ הצעיר, אחמד סרסור, שהחזיר לסרסור, שכבש את השני שלו במשחק וקבע את תוצאת המשחק, 2:4 לכפר קאסם.
תגובות בסיום:
עיסווי , יו"ר כפר קאסם: "מתחילים לראות ניצוצי פירות של מחלקת הנוער של המועדון. 6-7 שחקני הרכב בבוגרים גדלו במועדון וזאת תעודת כבוד למועדון. אני מאמין שנשתלב בחלק העליון של הטבלה".
שלומי דוד, מאמן מחנה יהודה: "שיחקנו רע. שחקנים לא הגיעו למשחק. לא מתאים לנו לשחק כל כך גרוע, אבל זה הכדורגל, ואני מאמין ששבוע הבא השחקנים יחזרו ליכולת הרגילה שלהם".
החיוכים בסיום היו שייכים לאנשי כפר קאסם.