החמיצו והמתיקו

בית"ר ר"ג החמיצה והחמיצה, נעקצה בדקה ה-63, וכשכבר נדמה היה שהיא מפסידה שלא בצדק, ביצעה מהפך מדהים עם שני שערים בדקות האחרונות.

  • על ידי: מערכת גולר
  • 27-03-2011
  • 22:57

לאחר שלושה משחקי חוץ רצופים, חזרה בית"ר ר"ג לביתה, ואירחה את בקעת-הירדן. בין השתיים הפרידו ערב המחזור בסך-הכל חמש נקודות, אך בטבלה הצפופה הפרש זה התבטא בלא פחות מחמישה (!!) מקומות, כשבית"ר ר"ג ממוקמת במקום ה-12, ובקעת-הירדן "הרחק" מעליה במקום ה-7. האורחים, שכנראה המיקום המתעתע בטבלה  גרם להם לחשוב שמאבקי התחתית לא נוגעים להם, פתחו באדישות.

 


ליטף נחום(בכחול)                        (צילום:אמיר דבי)

 

 בית"ר ר"ג ,לעומתם, שבעקבות התיקו המאופס בשבוע שעבר עם בית"ר פ"ת חזרה לצערה אל מקום המוביל בסוף העונה לפלייאוף התחתון, אחרי שרק שבוע קודם לכן הצליחה לברוח ממנו לראשונה העונה, רצתה לחזור לחוף המבטחים, ופתחה בסערה. ר"ג, שכאמור לא אירחה בביתה קרוב לחודש, התנהגה מהדקה הראשונה כבעלת-הבית, הפעילה לחץ עמוק על היריב, וההזדמנויות לא איחרו לבוא. כבר אחרי חמש דקות, מהלך יפה של נחום ליטף ושון אוחנה סידר לחלוץ משה ג'רבי הזדמנות קורצת לבד מול השוער, אלא שזה מקרוב החטיא את המסגרת בהחמצה מסמרת שיער.

 

 

משה ג'רבי(בכחול) כבש את הראשון לזכות ר"ג.                                   (צילום:לירן דורף)

 

כעבור דקות ספורות אוחנה היה בעצמו מול השוער, אחרי מסירה חכמה של אלירן שטרן, אלא שזה בעט חלש לידיים של השוער. שטרן בעצמו החמיץ מקרוב במחצית ראשונה נפלאה מבחינת יכולת אך מחרידה מבחינת ניצול מצבים, שהייתה אמורה להסתיים ביתרון של לפחות שלושה שערים למארחים.

 


גיל ליברובסקי בלם בית"ר ר"ג כשצריך הוא גם מבשל..                   (צלם:לירן דורף)

 

אלא שדווקא המארחת כמעט ומצאה את בעמדת יתרון, כשבדקה ה-34 שרק השופט באופן תמוה לעבירה על סף רחבת ר"ג לחובת הבלם גיל ליברובסקי, שהיה אחרון. אפילו השחקנים עצמם ציפו לשריקה הפוכה, לאחר שבמהלך המאבק על הכדור השתמש חלוץ הבקעה דידו שמעון בשתי ידיו. לפי החוק היבש ליברובסקי היה צריך לראות את הכרטיס האדום, אלא שכנראה גם השופט עצמו לא היה בטוח בצדקת החלטתו, ובפשרה עם עצמו העניק לו כרטיס צהוב לא מוצדק. הבעיטה החופשית עצמה הייתה חלשה ונהדפה על-ידי השוער עידן טואף.
ייתכן מאוד שבהפסקה, מורדי ועקנין, מאמן האורחת, שטף את שחקניו ודרש מהם לשחק יותר אגרסיבי, אחרת קשה להסביר את כמות העבירות הרבה שביצעו עם פתיחת המחצית השנייה. לזכותו של ועקנין "הטקטיקה" שלו הצליחה, וההתלהבות של הרמת-גנים מעט שככה. יתרה מזאת, נדמה היה שהמארחת עומדת לשלם את המחיר על החמצותיה הרבות במחצית הראשונה, כשבדקה ה-63 ירדן אזולאי קיבל כדור רוחב מאדיר מעודה, ומתוך הרחבה ניצל כיסוי לקוי של יהודה בכר ומקרוב קבע 1-0 לא מוצדק לבקעה.

 

 


ירדן אזולאי (בכחול)   כובש שער היתרון לזכות הבקעה.                   (צילום:לירן דורף)

 

אבל בחודשים האחרונים בית"ר ר"ג הוכיחה לא פעם מאיזה חומר היא קרוצה, ובקאמבק בלתי-יאומן של הדקות האחרונות ניצחה את המשחק.
זה התחיל בדקה ה-87 (!!), כשצירוף בין ליטף נחום ומשה ג'רבי יצר בלבול בהגנת הבקעה, וג'רבי, ספק הקפיץ ספק ניסה להוציא כדור רוחב, הכניס את הכדור לרשת מזווית אפס. 1-1.

 


בן ג'רבי וליטף נחום (בכחול)                     (צילום:אמיר דבי)

 

לא חלפו שתי דקות, וחטיפת כדור של בן ג'רבי הוציאה את רמת-גן להתקפה מתפרצת. גיל ליברובסקי, בלמה של בית"ר ר"ג, הבחין בעורף הדליל והעייף של בקעת-הירדן, החליט להצטרף, ובספרינט של למעלה משישים מטרים, עקף על סף הרחבה את החלוץ משה ג'רבי. ג'רבי ראה מסר לליברובסקי בתזמון מושלם, כשזה בקור-רוח עבר את בלם הבקעה, ומסר מסירה ענקית לקובי רום, שמול שער ריק הבקיע את אחד משעריו הקלים אך חשובים בקריירה הארוכה שלו.
בתוספת הזמן הורחק שלא בצדק אורן כהן מבית"ר ר"ג, מה שלא העיב על השמחה הרבה של בית"ר עם שריקת הסיום, שחתמה קאמבק מרהיב מאין כמוהו.
 

הוסף תגובה
תגובות