משחק עונה!

לקראת משחק העונה בליגה ב דרום א' בין מחנה יהודה לבית"ר כפר סבא,החלטנו להביא לכם את מערכי הקבוצות,היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן ובעיקר,מה צפוי לנו במשחק הכי מרתק של העונה במחוז הזה.חלק ב ואחרון.

  • על ידי: לירן דורף
  • 13-01-2011
  • 19:03

פחות מ 24 שעות למשחק העונה בליגה ב דרום א' בין מחנה יהודה ובית"ר כפר סבא והחלטנו לנתח את מערכי הקבוצות ומה פחות או יותר צפוי לנו.

שתי הקבוצות משחקות במערכים שונים לגמרי,מחנה מתבססת על ה 4-4-2 הקלאסי כששפט וקקון בחוד שמנגד כפר סבא מתבססת על 3-5-2 וסביר להניח שלא תשנה זאת גם אם מדובר במשחק עונה שכזה.

 

מחנה יהודה

 

שוער:
אליאס רן:השחקן הותיק בקבוצה יחד עם תומר שפט,המון נסיון,משרה שקט על ההגנה ושוער מאוד יציב,טוב מאוד על הקרקע,פחות באוויר.

 

הגנה:
ניסן ספיר:לטעמי המגן היציב בליגה,יודע מתי לתמוך בהתקפה ומתי להישאר מאחור,יודע נהדר להגביה תוך כדי תנועה ושחקן נשמה כמו שנוהגים לומר,אין ספק שהחסרון שלו הוא איבוד העשתונות לעיתים בעקבות משחק אגרסיבי יתר על המידה שעולה לו לא פעם באדומים ובחורים באגף.

 

אליאס רן,מניה בטוחה בשער מחנה.(צילום:לירן דורף)

 

איתי פישר:במבט ראשון הוא נראה גמלוני משהו ממרום גובהו אך כמעט בלתי אפשרי לנצח אותו במשחק הראש,בעל מיקום נהדר ויודע שצריך לצאת היטב למלכודות הנבדל,החסרון שלו הוא במהירות ואם שחקני כפר סבא ינצלו זאת,הדבר עלול לגרום בעיה למחנה.

 

הרצל לוי:היה פצוע בשבועות האחרונים ועדיין בספק למשחק אך אם ישחק הוא ללא ספק הפתעת העונה במחנה,ייצב את החלק האחורי בצורה משמעותית,שקט אך אחראי מאוד,פיזי ולא מפסיד בשום מאבק.
גם הוא כמו פישר,לא ממש מהיר וכדורים על שטח עשויים להוות עבורו בעיה.

 

מור זאבי:המגן השמאלי של מחנה הוא ללא ספק היציב ברביעייה האחורית,לא מרבה לטעות ולרוב אתה יודע מה תקבל ממנו כל משחק,לא מרבה לתקוף בהתקפה בתדירות הדרושה ולא מהמגביהים המצטיינים.

 

קישור:
רמי צבי:"הגרזן" של הליגה,ללא ספק הקשר האחורי הטוב ביותר בליגה ב',מחלץ כדורים ללא הפסקה והוא האיש להיזהר ממנו בקרנות היריב,לא ממש מהיר ולא מסכן את השער מרחוק.

 

יוסי רוזן:סיפור הצלחה ללא ספק עד כה,מנווט את כל המשחק של מחנה ובלעדיו אין למעשה קישור,לקוח את כל הכדורים החופשיים והקרנות,שחקן מאוד חכם אך עדיין לא בכושר משחק מלא ובדרך כלל בסביבות הדקה ה-65 שופך "לאגר".

 

רמי צבי,עוגן בקישור האחורי.(צילום:לירן דורף)

 

שוהם צברי:שחקן מהיר מאוד וטכני.תחבולן אמיתי והאיש שמוסף ברק לקבוצה,לא נכנס לעימותים פיזיים ונוטה לא לדייק במסירה האחרונה.

 

שלומי קצר:סביר להניח שהוא זה שיפתח במקומו של סממה שעזב את הקבוצה,גם הוא כמו צברי,קטן,תחבולן ואוהב לבעוט מרחוק,שחקן מאוד לא יציב,יכול להיות ענק ביום נתון אך גם נעלם אחד גדול.

 

התקפה:

מוטי קקון:"העיט" הגיע לא מזמן למחנה ועדיין לא הותיר את חותמו,מאוד מנוסה,יודע היכן להתמקם ושומר מצויין על הכדור עם גבו,ברגע שהחדות תגיע הוא עשוי להוות בעיה קשה להגנת כפר סבא.כבר לא מהיר כמו פעם ולמרות שיש לו את היכולת לבעוט מרחוק הוא לא עושה זאת מספיק.

 

תומר שפט:מלך שעריה של מחנה,שחקן ותיק מאוד בקבוצה,מהיר,טכני ואוהב לפרוץ ממרכז המגרש עם הכדור,מחמיצן לא קטן ולמרות שמגיע להמון הזדמנויות בכל משחק,לא כובש מספיק יחסית למצבים שהוא מקבל.

 

תומר שפט(בכחול),מלך שערי מחנה ינסה לכבוש גם מחר.(צילום:לירן דורף)

 

 

בית"ר כפר סבא

 

שוער:

חיים קאופמן:כמו רן גם הוא שחקן ותיק בקבוצה,אין ספק שכמו שוער מחנה גם הוא אחד הטובים בליגה עם אחד על אחד מצויין אך כמו יריבו,משחק הגבוה מעט לוקה בחסר.

 

הגנה:
ניר טואף:משחק למעשה כבלם יחיד באמצע במערך הנוכחי של כפר סבא,ים של נסיון,פיזי מאוד ומצויין במשחק הגובה,גם הוא כמו בלמי מחנה לא מהיר במיוחד ושחקן כמו שפט עשוי לנצל זאת.

 

אלעד שיק:עדיין פצוע אך סביר להניח שלא יחמיץ את המשחק הזה,המגן הימני הכי טוב בליגה לטעמי,בלתי אפשרי לעבור אותו באגף ויודע מתי צריך גם לתמוך בהתקפה,לא מצטיין בהגבהות לרחבה ולעיתים לא חוזר בזמן לאגף לאחר שעלה קדימה.

 

איליה זילברמן:משחק בצד שמאל של ההגנה,קשוח,לא מתפשר ויכול למלא מספר תפקידים,מנוסה מאוד,לא בטוח שבלם מצד שמאל זה התפקיד שהכי מתאים לו ולעיתים נעלם לזמן ארוך מהמשחק.

 

אלעד שיק(בצהוב),חוזר להרכב לאחר פציעה.(צילום:לירן דורף)

 

קישור:

יניב קייקוב:משחק כקשר האחורי,פיזי מאוד,מתקל טוב מאוד ודינמי על המגרש,משחק יותר מדי לרוחב במקום לעומק ולעיתים לא עומד בעמדת המוצא בהתקפות היריב.

  

אולג פריד:משחק לרוב בצד ימין של הקישור,שחקן צעיר מאוד שסירוטקין מאמין בו מאוד,מאז פציעתו של פסטרנק משחק יותר ומשתפר ממשחק למשחק,גבוה אך טכני מאוד,לוקה במסירה האחרונה ומאבד לא מעט כדורים.

 

יאיר שמחון:ים של נסיון,חכם מאוד ונהדר בכדורי העומק,לא נע מספיק על המגרש ולעיתים מנסה דברים יותר מדי לבד.

 

דודי בכר:המוח של הקבוצה,בעל מיקום נהדר ברחבה ועם בעיטות נהדרות מרחוק,גם הוא כמו שמחון לעיתים הולך עם הראש בקיר ונלכד גם לא מעט בנבדלים.

 

עידו שוקרון:שחקן הכנף האמיתי בכפר סבא,יכול לבוא מימין או משמאל ומוציא כדורי רוחב טובים מאוד,לא גולר ולא מרבה לסכן את השער כמו שהוא צריך לעשות בתפקידו.

 

קובי דומר:עשוי לפתוח בסופו של דבר במקומו של שוקרון לפי מה שמסתמן באימוני כפר סבא,טכני מאוד ויודע לבוא כטריילר מאחור,נוטה לאבד המון כדורים ולא סוגר את האגף כמו שצריך מבחינה הגנתית.

 

קובי דומר,אמור לתפוס מקום בהרכב ולהוסיף ברק.(צילום:לירן דורף)

 

התקפה:

אלעד כהן:הצטרף לא מזמן במקומו של תומר עיוואן ועדיין לא נכנס לגמרי לשיטה של סירוטקין,גולר אמיתי שביום נתון הוא חלוץ מעל הליגה הזו.

 

משה אסולין:מלך שערי הליגה נמצא בעונה חלומית,מביא את כל הנסיון שלו למגרש ושהכדור אצלו ברחבה,אפשר להיות בטוחים שהוא גם יבקיע,לא עובד על המגרש ולא מפנה שטחים לאחרים בתנועה.

 

אסולין,ימשיך להבקיע בצרורות?.(צילום:אמיר דבי)

 

מאמנים:

טל לוי:שחקן עבר של מחנה שקיבל את השרביט לפני מספר שנים ועושה עבודה טובה יחד עם שלומי דוד,מאמן צעיר שרעב ללמוד ועדיין מחכה להישג משמעותי ראשון.

 

חיים סירוטקין:שועל ותיק בליגות הללו,לעיתים עם יותר הצלחה ולעיתים עם פחות כגון העונה האחרונה בה ירד עם באר יעקב לליגה ג',לזכותו יאמר שהוא דוגל במשחק סופר התקפי ולא משנה את הסגנון בהתאם ליריבה.
 

ההימור שלנו:משחק מאוד צמוד,כמובן שעל הנייר זה משולש קלאסי אבל אנחנו הולכים על תיקו עם שערים,אם כי שום תוצאה לא תהווה הפתעה.

הוסף תגובה
תגובות